Holiday home in France

Rent a holiday home in France from people that know their region. Choose from more than 4000 holiday homes in France and book directly with the owner.

Le Détour

View album (19)
/
  • 2
  • 1
  • 1
  • 0
  • 1
9.0
Rating
 

Availability of 'Le Détour'

hoogendoorn jan last updated the calendar on 23 Jul 2022

Do you have questions?

Contact

Guestbook

Visitors of Le Détour evaluate this property in the past 4 years with an average of:

9.0
Visited in July 2022

Nous avons passé un très bon séjour dans ce très beau gite de caractère, parfaitement rénové et propre, et grâce à l'hospitalité de Jan, toujours disponible et attentif, d'une grande gentillesse. Le gite a une petite terrasse intimiste donnant sur l'arrière, très agréable pour repas et moments de pause. Le hameau est très calme, proche de Moulin-Engilbert et des commerces mais aussi des randonnées et étangs de la région. On recommande vivement. Merci à Jan !

9
Visited in June 2022

Rust en ruimte in Limanton
In de vroege zomer van 2022 waren wij in de gîte, een vakantiehuisje als onderdeel van een oude woonboerderij van de gastvrije Jan Hoogendoorn, in Limanton, departement Nièvre. Een uitstekend geoutilleerd vakantieverblijf voor twee personen met een frisse en functionele badkamer en een ruime slaapkamer met twee prima bedden. Het woongedeelte is voorzien van een keukenblok met keramische kookplaat. Er is een gezellige zitkamer met eethoek. De houtkachel maakt de rustieke uitstraling compleet, waarbij de originele broodoven nog extra sfeer biedt. In de zomer weten de dikke muren en luiken voor de ramen warmte prima buiten te houden. De voor de streek kenmerkende boerderij is omgeven door een glooiend landschap zonder enige dissonant; uitsluitend korenvelden en weides met vleeskoeien, de mooie Charolaise runderen.
Alle percelen zijn omgeven met houtwallen en boompartijen. In de gîte ligt volop documentatie om de omgeving te verkennen. Voor culturele uitstapjes is de stad Nevers een aanrader.
De gîte heeft een heerlijk zonneterras dat grenst aan een paradijselijke tuin, inclusief schaduw biedende bomen. Liefhebbers van een sterrenhemel kunnen hun hart ophalen, want hier ontbreekt de lichtvervuiling totaal.
Departement Nièvre is een ideaal oord om te onthaasten. In het fraaie natuurgebied Morvan bijvoorbeeld. Eenvoudige fietstochten zijn mogelijk langs het Canal du Nivernais met zijn vele sluizen. Prettige bijkomstigheid is dat het pad vrij vlak is en voor autoverkeer verboden. Elders is vanwege de pittige heuvels een e-bike of een fiets met veel versnellingen aan te raden. Ook de veemarkt van Moulins-Engilbert is een bezoekje waard.
Wij komen in elk geval graag een keer terug!

9

Visited this Gite? Please give your opinion