Holiday home in France

Rent a holiday home in France from people that know their region. Choose from more than 4000 holiday homes in France and book directly with the owner.

Le Joli Pêcheur

View album (57)
/
  • 4
  • 2
  • 2
  • 2
  • 1
8.6
Rating
 

Availability of 'Le Joli Pêcheur'

Frans VAN HET SCHIP has last updated the calendar on 07 Aug 2020

Do you have questions?

Contact

Guestbook

Visitors of Le Joli Pêcheur evaluate this property in the past 4 years with an average of:

8.6
Visited in August 2020

Sfeervol oud huisje naast het huis van de Nederlandse verhuurders (je hoort en ziet elkaar, want de tuinen van beide huizen liggen naast elkaar aan de overkant van het straatje). Zeer rustig gelegen in mooie omgeving, je hoort verder alleen vogels en koeien en af en toe het geluid van een trekker. Het huis is schoon, smaakvol opgeknapt en compleet ingericht, aan alles is gedacht. Het huis ligt in een gehucht, maar veel huizen zijn verlaten en in verval. Kwartier rijden naar dichtstbijzijnde winkel, half uur naar een stadje (Aubusson), anderhalf uur naar Limoges of Clermont-Ferrand. De streek leent zich goed voor wandel- en fietstochten. Er zijn allerlei meren in de buurt waarin je lekker kunt zwemmen, de dichtstbijzijnde op een kwartier rijden (Étang de Chaux). In de wijdere omgeving (vanaf een half uur rijden) zijn veel bezienswaardigheden.
Nog wat detailpunten:
- Personen langer dan 1,80 stoten makkelijk hun hoofd aan een balk op de begane grond.
- De doucheruimte is beneden, met een kleine wastafel.
- Het toilet (beneden en op zolder) is elektrisch (Sanibroyeur), beetje behelpen.
- Geen horren op de eerste verdieping.
- Om op zolder te komen (waar de tweede slaapkamer is) moet je door de slaapkamer op de 1e verdieping.
- De zolder wordt 's zomers overdag erg warm maar koelt ‘s nachts goed af.
- Toen wij er waren, werkte de wifi alleen in de tuin, niet in huis.

7
Visited in July 2020

Een heerlijk vakantiehuis met een mooie tuin om lekker tot rust te komen. Super gastheer en gastvrouw. Alles is aanwezig. Ook voor kinderen geschikt. Frans en Geertje bedankt!

9
Visited in July 2020

Een heerlijk rustige plek. Je komt niets te kort. Ook voor kinderen een heerlijke plek. Leuke riviertjes in de buurt. De gastheer en - vrouw hebben alles goed voorelkaar en zorgen voor de nodige tips. Frans en Geertje bedankt.

9
Visited in April 2018

Wat een heerlijke Franse genietplek. Ik genoot van het groengolvende uitzicht met riviertje en Limousinkoeien. Net een bewegend schilderij. Zag en hoorde veel bijzondere vogels. En ontmoette in de tuin de smaragdhagedis en kolibrievlinder.

De vriendelijke en gastvrije Nederlandse eigenaren staan voor je klaar als je dat wilt. Ze hebben in het vakantiehuis en in de grote bijbehorende tuin allerlei fijne zitplekjes ingericht. Zo kun je steeds weer kiezen waar je wilt ontbijten, een goed boek wilt lezen (of schrijven), of heerlijk wilt relaxen met een drankje, terwijl de omringende natuur vanzelf naar je toe komt. Ik voelde mij er meteen thuis.

In het huis is ook een goed uitgeruste keuken, veel informatie en tips over de Creuse, een tv-plek voor films en een heuse huisbibliotheek. De houtkachel maakte het vakantiegevoel voor mij compleet.

Vanuit het vakantiehuis kun je weliswaar ook mooie uitstapjes maken naar bijvoorbeeld de Puy de Dome en andere vulkanen van de Auvergne, maar ik wilde helemaal niet weg van de plek. Je kunt hier wekenlang ‘nietsdoen’ en toch van alles beleven. Ik kom graag een keer terug.

9
Visited in August 2017

Prachtig gelegen woning met heel rustige ligging. Het uitzicht is een waar genot! De woning is beter uitgerust dan een gemiddelde vakantiewoning. De gastheer-en vrouw zorgen voor een warme ontvangst en hebben een grote hoeveelheid aan tips over alle activiteiten/bezienswaardigeheden in de buurt.
Alle ingrediënten zijn aanwezig voor een heerlijke vakantie!
Bedankt Geertje en Frans!

9

Visited this Gite? Please give your opinion