Maison de vacances en France

Découvrez les plus beaux sites de vacances en France et louez une 4000 maisons de vacances en France à des gens qui connaissent bien la région.

La porte bleue

Voir les photos (34)
/
 

Disponibilité de 'La porte bleue'

F. Kat a mis à jour son calendrier le 19 juin 2021

Avez-vous des questions?

Contactez

Livre d'or

Les derniers 4 ans les visiteurs de La porte bleue évaluent cette propriété avec une moyenne de:

8,0
Séjour en juin 2017

HEUREUX DANS LA PORTE BLEU

Gelukkig is een groot woord, maar als we samen met een kop koffie op ons balkonnetje zitten, uitkijken over de bergen en de rivier, in de stilte van de vroege ochtend dan vliegen de zwaluwen ons om de oren. Een glimp van geluk.
Vieussan is een oud dorp. Dicht op elkaar gebouwde huizen met prachtige doorkijkjes midden inde wijnbouwstreek van de Languedoc. Als je vanuit La Porte Bleu naar beneden loopt, vind je een rivier om in te zwemmen en een restaurant om heerlijk en goedkoop te eten en te drinken. Je hebt wel een auto nodig want de winkel in het dichtstbijzijnde dorp Mons ligt zo’n 10 minuten rijden verderop.
Het huis is van alle gemakken voorzien. Een uitgebreide bieb en mocht je nog dvd’s willen bekijken of een spelletje willen doen, dan kan. Bovendien zijn de schilderijen die er hangen een lust voor het oog; prachtig van kleur en compositie en speels van opzet.
Wandelen in de Gorges d’Heron is een grootse ervaring. Als je van fietsen in de bergen houdt zijn er mogelijkheden zat.
Cultureel gezien liggen Carcassone, het Dali museum net over de Spaanse grens en ook Barcelona (als je zover wilt gaan) op rij afstand. Ook de zee is binnen driekwartier bereikbaar en het Canal du Midi bevaarbaar.

8
Séjour en janvier 2016
H.J.Meijer

Met Kerst en Oud en Nieuw hebben wij een zeer comfortabele vakantie gehad in het charmante La Porte Bleu. De houtkachel is heerlijk en kan de verdieping van de woning zeer goed verwarmen. Het balkon heeft een fabuleus uitzicht over de vallei en rivier de L'Orbe. Vanuit de woning konden we mooie wandelingen maken naar het gebergte achter het dorp en naar de overkant van de rivier. Op korte afstand met de auto kon je wandelen door de Gorges d'Héric. Het dorp is een bezienswaardigheid, met de kerstvakantie zeer stil. Op oudejaarsavond is het dorp bewoond en ging het café-restaurant Le Lézard Bleu aan de rivier om 24.00 uur open, iedereen is uitgenodigd.

8
Séjour en juillet 2015

Authentiek huis met heerlijk schaduwterras naast het huis en balkon uitkijkend op bergen en rivier
Geen verkeer en een cave onderaan de weg met fantastische wijn
Je hebt hier direct het vakantiegevoel !

8
Séjour en juillet 2013

Wat een heerlijk huis! Het is royaal en lekker koel in de zomer. Doordat het wat hoger in het dorp ligt, heb je vanaf het balkon prachtig uitzicht over het dal en de rivier de l'Orb. Wij hebben ons afgelopen zomer met onze kinderen van 13 en 16 prima vermaakt. Kanoën op de l'Orb, gewandeld in kloven met onderweg wat duiken in de rivier, gefietst over een route van een voormalige spoorlijn, verschillende keren naar zee geweest, Carcasonne bezocht, de marktjes in de omgeving afgestruind en natuurlijk heerlijk luieren aan de strandjes bij de rivier met voor de jongelui mooie rotsblokken om vanaf te springen.
s' Avonds lekker eten in de tuin van le Lezard Bleu beneden in het dal.
Wij komen zeker nog eens terug!

Groetjes,
Maddy, Jaap, Irma en Lars

8
Séjour en avril 2010

Beste frank

Het verblijf in uw mooie huis te Vieussan van onze vriendenclub is heel goed verlopen.

Vieussan is, buiten kijf, een prachtig dorpje, met een schitterende omgeving.

Schrijver dezes is woonachtig in Frankrijk, twee en een half uur rijden van Vieussan vandaan, in de Vallee du Tarn, zuid-Aveyron, in Broquies, midden tussen Millau en Albi. Dus ik denk dat ik een beetje recht van spreken heb als ik zeg dat het bij Vieussan net zo mooi is, ja zelfs bijna mooier dan hier.(Olargue, Gorges de Héric, etc)

's Avonds de kachel aan, en buiten de sterrenhemel begroeten met een glas Vieussanwijn, en goeiendag zeggen aan JP, de sympathieke buurman. Het is er een schoon oord!

It's a kind of magic!

Ik ga zeker terug naar de vallei de l'Orb, het is er goed toeven, ook bij Rik en zijn vrouw, die volgens mij begrijpen hoe je je gasten met 'ne Westmalle en andere culinaire capriolen bedienen kunt.

Misschien tot ziens,
hartelijke groet,

Carli
E-mail: la.cazette@wanadoo.fr
Website: www.lacazette.com

8

Ajouter un message dans le livre d’or