Ferienhaus in Frankreich

Machen Sie Urlaub an den schönsten Orten Frankreichs. Wählen Sie aus mehr dann 4000 Ferienhäuser in Frankreich reservier direct beim Eigner.

La Barrière

Album ansehen (17)
/
  • 4
  • 1
  • 2
  • 4
  • 0
 

Verfügbarkeit von 'La Barrière'

Vincent Willems hat den Kalender zuletzt am 08 Jun 2023 aktualisiert

Haben Sie Fragen?

Nehmen Sie Kontakt auf

Gästebuch

Besucht in August 2013

Wil je je een week of een paar weken terugtrekken in een liefelijk Frans oord, dan is la Barrière een echte aanrader.
Het charmante knusse huis en de mooie rustgevende tuin in het heuvellandschap van de Haute Vienne nodigen uit tot urenlang lezen, tekenen/schilderen. De naaste buren wonen dusdanig ver weg dat de meegebrachte clarinet zonder scrupules kon worden bespeeld en de complete keukenuitrusting nodigde uit tot het bereiden van heerlijke uitgebreide maaltijden. Het stralende weer en de prima bedden maakten het weekje "a la campagne" voor ons compleet.
Echt voor herhaling vatbaar.

8
Besucht in August 2013

Wij hebben mogen genieten van 2 weekjes in La Barriere. De dag van aankomst hebben we heerlijk bij Annemieke en Vincent gegeten. La Barriere is een schattig huisje, van alle gemakken voorzien, en met goede en frisse bedden. Het geheel maakt een zeer verzorgde indruk, en de presentjes bij aankomst waren erg leuk! De kinderen hebben zich uren vermaakt in de hangmat en met de vele kleine padjes, de vleermuizen achter de luikjes, en de hagedisjes in de tuin. In St. Junien zitten meedere grote supermarkten en meedere bakkertjes. Gezien de korte afstand naar St. Junien was het prima te doen om iedere ochtend heerlijk vers brood bij de bakker te halen. Bezoekjes aan Limoges, Angouleme en Rocheouart waren de moeite waard. Oradour sur Glane was indrukwekkend, en de route vanuit daar een stukje verder omhoog naar de Mégalithes (Blond) was schitterend. Ook de Richard Leeuwenhartroute hebben we niet voorbij laten gaan, en was erg mooi. Voor de kinderen is er ook zeker genog te beleven. De bezoekjes aan de dierentuin Parc du Reynou (kleine dierentuin, maar schitterend park!) en aan de Vallée des Signes (een soort Apenheul) vielen zeker in de smaak. Ook de reis naar de Vallée des Signes was zeker geen straf. Het landschap veranderd die richting op in uitgestrekte graan- en zonnebloemvelden. Verder zijn er vlakbij diverse (niet al te lange en zeer goed aangegeven) wandelingen te maken, die ook voor kleine kinderen goed te doen zijn, en waar ook zij veel plezier aan beleefd hebben. Het enige nadeel vonden wij dat de papierfabriek in de buurt soms enige stankoverlast veroorzaakte als de wind richting het huisje stond, maar dat heeft de pret niet mogen drukken. Al met al hebben wij een heerlijke vakantie gehad in La Barriere.

8
Besucht in Juni 2013

Wij kijken terug op een heerlijke week in la Barrière vlak bij het plaatsje Chaillac sur Vienne gelegen aan het spoorlijntje Angouleme Limoges met de charme van wel zeker 5 treinen per etmaal.
De ontvangst was hartverwarmend met een nestje koolmeesjes in de brievenbus aan de binnenzijde van de voordeur en een heerlijke fles wijn in de ijskast gecompleteerd met een confiture Figues violettes van het merk "Annemieke".De inrichting van het maison de charmes is gezellig, volledig en van alle gemakken voorzien.
De aanwezige muziek installatie is voorzien van vele CD's met een uitgebreide keuze en via de Satelliet TV kan desgewenst ook het nederlandse zenderaanbod worden gevolgd.
Ik mag niet vergeten te melden dat de bedden welke met fris gewassen,heerlijk ruikende dekbedden waren opgemaakt ons een heerlijke nachtrust hebben bezorgd.
De omgeving van Chaillac sur Vienne geeft veel mogelijkheden tot bezoek aan oude stadjes of fijne wandelingen met St Junien als gemakkelijke plaats om de Boulanger of Hypermarché te bezoeken .In vele plaatsjes in de omgeving kan geluncht of gedineerd worden maar de table d'Hôte bij Annemieke en Vincent in St Auvant is het beste restaurant en ambiance die we in deze te korte week hebben gevonden.
Kortom een heerlijk huisje in een een mooie omgeving gerund door schatten van mensen.
Au Revoir!

9
Besucht in Juni 2013

Saskia en Peter Taal uit Huizen, te gast van zaterdag 1 tot zaterdag 15 juni 2013 (en bijgeboekt tot 19 juni)

Dat bijboeken zegt al genoeg: Uit ‘La Barrière’ in Chaillac ben je bij lekker weer niet weg te slaan. Bij onze aankomst deed het eerlijk gezegd wat somber aan, maar dat kwam door de gesloten-luiken-duisternis. Toen die luiken eenmaal open waren en wij ons hadden gesetteld en ook nog eens de zon doorbrak, zagen we pas goed wat een gezellig en comfortabel huisje het is. En schitterend gelegen, midden in het rustige groen bij de bocht van een spoorlijntje waar een paar keer per dag 1 wagonnetje komt langszoeven. Met een goed boek in de prachtige tuin (de eerste week hebben we niet veel anders gedaan dan lezen en luieren) hoor je die trein na twee dagen al niet meer.
Chaillac is ook een mooie uitvalsbasis voor een bezoek aan bijvoorbeeld Oradour sur Glane. Een historische ‘must see’, al word je er niet vrolijk van.
We hadden de e-bike mee en dat was een uitkomst, want met een gewone fiets heuvelopwaarts gaan is in de meeste delen van de Limousin een zaak voor geharde wielrenners. Maar met wat trapondersteuning ben je binnen een half uurtje terug met vers stokbrood uit Juinen (zoals wij Saint Junien noemden).
Een fietstochtje naar Annemieke en Vincent in St. Auvent vergt iets meer traptijd, maar in die drie kwartier krijg je wel een goede indruk van de schitterende natuur en de keurig aangeharkte en gemaaide tuinen van de Fransen in de Haute-Vienne. Overal Engels aandoende gazonnetjes en strak geschoren heggen.
Zo’n tochtje naar St. Auvent is ook al de moeite waard om nader kennis te maken met Vincent en Annemieke (en de vega-hond Sjors). Fijne, gastvrije, veelzijdige en gezellige mensen. Dat blijkt ook wel als je aanschuift bij de table d’hôte. Ware feestmalen! We hebben Michelin al gevraagd om eens een sterren-inspecteur naar St. Auvent te sturen.
Genoeg loftrompetten voor nu. Later meer, want we komen zéker terug!

9
Besucht in Oktober 2009

Wij zijn net terug van onze vakantie in Chaillac sur Vienne en vonden het zo fijn dat we ook graag even onze ervaring neerpennen.
Na 8 uur onderweg te zijn geweest kwamen we op 28 september aan in het huisje. Hoewel het eind september was, hadden we prachtig weer (28 graden!). Het huisje beviel ons onmiddellijk, mooi gerenoveerd en heel charmant. Bovendien had het alle luxe, zelfs een afwasmachine! Er waren gezelschapsspelletjes, dvd, boeken, een hangmat. Moesten we ons nu nog vervelen hadden we het aan onszelf te danken.
De ontvangst was ook geweldig. Een potje verse, overheerlijke confituur, een mooi bloempje op tafel en een kaartje en fles champagne omdat we net getrouwd zijn! Als dat geen prettig welkom is.
Voor bas, onze hond, was er een prachtige tuin die helemaal omheind was. Omdat het straatje zo rustig was kon hij tijdens wandelingen ook vrij rondlopen en meertjes genoeg waar hij naar hartelust kon zwemmen. Het dorpje beviel ons ook. Heel rustig, klein en landelijk met vriendelijke dorpsbewoners die, zo leek het toch, allemaal van honden houden!
Wij willen zeker nog eens een keer terugkomen en vertellen het verder aan onze vrienden!
Groetjes Kristel en Tom

8

Haben Sie dieses Ferienhaus besucht? Geben Sie Ihre Beurteilung ab.