Holiday home in France

Rent a holiday home in France from people that know their region. Choose from more than 4000 holiday homes in France and book directly with the owner.

Le Paradis (Entre la Poire et le Fromage)

View album (44)
/
  • 4
  • 1
  • 2
  • 0
  • 2
10.0
Rating
 

Availability of 'Le Paradis (Entre la Poire et le Fromage)'

Frederik & Charlotte Willems Berte last updated the calendar on 05 Jul 2022

Do you have questions?

Contact

Guestbook

Visitors of Le Paradis (Entre la Poire et le Fromage) evaluate this property in the past 4 years with an average of:

10.0
Visited in August 2019

Hartelijk dank voor de gastvrijheid! De week in jullie heerlijke huis heeft ons goed gedaan. We hebben wat uitstapjes gemaakt, maar vonden het vooral fijn om hier te zijn.
Hartelijke groeten van Liesbeth en Herman

10
Visited in August 2019

Twee weken vraag je je af: hoe krijgt men toch een hele peer in een glazen fles? Of een kabouter in een kooitje? En hoe krijg je hem zover dat hij ook nog een ei legt? Hoe krijg je zoveel schoonheid verzameld onder één dak en hoe gunnend en vol van vertrouwen moet je zijn om het te delen met anderen? Hoe is het mogelijk dat het paradijs nog bestaat!
Deze plek van stilte, van uitzicht en steeds wisselende taferelen. De koeien met hun dagelijkse rondgang door de vallei, de vossen die luieren in de ochtend- en avondzon, de reeën die op hun ranke poten de velden doorkruisen, de beverratten aan de waterkant. Twee weken lang blijft de verwondering, deze betovering moeiteloos intact.
Twee weken lang doorkruisten we de streek met zijn boomgaarden, graanvelden, paarden, fraaie vakwerkhuizen en vele pittoreske plaatsen.
We deden ons tegoed aan cider, aan kip op z'n Normandisch met calvados of mosselen met camembert. Kortom we hebben hier een heerlijke tijd gehad.
Vandaag bezochten we tot slot nog het museum van Memorial Montormel. Hoe kan het, vraag je je verwonderd af, dat mensen hier de hel kunnen doen losbreken over elkaar, over dit land.
Terug in dit paradijs, nippend aan onze wijn, kijken we uit over deze vallei waar morgen de zon weer opkomt. Geen paradijs verloren of het bestaat ergens, iedere dag opnieuw. Dit hier is het tastbaar bewijs ! Heel veel dank!

10
Visited in August 2018

Voor de derde keer in dit fijne huis! Komen zeker nog een keertje trug. Goed gegeten bij het Cidermuseum in Le Sap en 'hier' in Vimoutiers bij de 'Egeltjes'. Het was een heerlijke week, tot een volgende keer!

10
Visited in May 2018

Wij hebben het als een voorrecht ervaren om ons 14 dagen lang thuis te mogen voelen in dit karakteristieke en comfortabele Normandische vakwerkhuis met de riante tuin rondom, midden in een heel aantrekkelijke, groener dan groene heuvelachtige omgeving.
Wat een oase van weldadige rust! Precies waar wij veel behoefte aan hebben.. We sluiten ons daarom dus graag aan bij alle lofzangen en bekennen, dat wij verknocht zijn geraakt aan deze heerlijke ambience. We hebben genoten!!

10
Visited in October 2016

Soms kom je op een plek waarbij je weet dat je daar nog heel erg graag terug zou komen. Voor ons de eerste keer in Normandië. Wat een verrassing: het landschap, de frisse lucht, de cultuur, de vriendelijke mensen, de bakker, slager en verkoper van tafellakens, theedoeken en overige in Vimoutiers. We hebben veel gezien, maar nog lang niet alles. Dus we komen heel graag nog een keer 'thuis' want zo voelde het als we weer neerstreken in Le Paradis. We benijden jullie!

9

Visited this Gite? Please give your opinion