Holiday home in France

Rent a holiday home in France from people that know their region. Choose from more than 4000 holiday homes in France and book directly with the owner.

Les Fourcaries 2

View album (23)
/
  • 6
  • 2
  • 3
  • 1
  • 3
8.9
Rating
 

Availability of 'Les Fourcaries 2'

Marja Van der Veen - Hogeweg last updated the calendar on 03 Jun 2022

Do you have questions?

Contact

Guestbook

Visitors of Les Fourcaries 2 evaluate this property in the past 4 years with an average of:

8.9
Visited in August 2021

We hebben een heerlijke vakantie gehad. Het huis is heerlijk en van alle gemakken voorzien. De kikkervisjes en kikkers in het zwembad hebben voor veel plezier gezorgd bij onze jongens. De omgeving is ook prachtig, we hebben veel gezien en gedaan. We hebben genoten!

8
Visited in August 2020

Heerlijk huis op een superrustige locatie in de Lot. Werkelijk alles is voorhanden in het huisje!
Het huis is heel ruim, lekker koel ook op hete dagen (denk er wel aan de luikjes te sluiten aan de zuid-kant!), leuk natuurlijk zwembad met kikkers - die enkel maar meer pret voor de kids hebben opgeleverd.

Bovendien doet Marja er alles aan om het voor iedereen naar wens te maken - top!

9
Visited in August 2020

Wij hebben genoten met onze dochters van dit heerlijke huis. De zwemvijver was even wennen met alle kikkers maar al gauw was iedereen gewend en is er veel gezwommen. Het ziet er heel mooi uit. De slaapkamer in de cave was lekker koel tijdens de warme dagen. We hebben genoten van de gezellige landelijke keuken (met alles erop en eraan) en de vele leuke zitjes rondom het huis. De omgeving is mooi met vele middeleeuwse plaatsjes om te bezoeken, mooie kanotochten, paardrijden en volop zwemmen in de vele rivieren. Er is voldoende privacy tov het andere huis, goed verdeeld en grote tuin. Tijdens onze week zat er een Frans gezin naast ons, de kinderen hebben veel samen gezwommen en we hebben zelfs nog 2 avonden samen gegeten. Het huis is echt alsof je een gezellig huis van een familielid mocht lenen!

8
Visited in September 2019

Sinds 6 jaar komen we nu voor een week of 3 altijd in september op vakantie naar Les Fourcaries 1, een deel van het dubbel vakantiehuis met een inpandig gastenverblijf, waar we ook soms vrienden of familie ontvangen. Het voelt als thuiskomen, het is er altijd er graad of 7 warmer dan in Nederland. Het is een authentieke oude Franse boerderij met pigeonnier in the middel of knowhere. De duiventoren werd vroeger gebruikt om duivenpoep te verzamelen welke diende als mest voor de wijngaarden, nu huizen er torenvalken in in de lente. LES Fourcaries zijn twee aparte vakantiehuizen in een prachtige langgerekte boerderij van zachtgeel zandsteen en heeft een sfeervolle inrichting met grote haard, hoge balkenplafonds en dikke muren.
Voor ons is het aantrekkelijke van deze plek de absolute stilte, het prachtige uitzicht, het geroep van de bosuilen in de nacht, overdag vermengd met het geluid van spechten en torenvalken.
De natuurlijke zwemvijver past goed in de landelijke omgeving, geen blauw chloorbad maar helder water, gezuiverd door natuurlijk riet, vol groene kikkers die je nieuwsgierig aankijken als je erin rondzwemt. Ondertussen circelen er dikke groenblauwe libelles en waterjuffers boven je hoofd..
Vanuit het huis kan je prachtig wandelen door betoverende dorpjes van ook weer dat gele zandsteen met huizen als kleine kasteeltje, tuinen met Lilas des Indes, pruikebomen en bij voldoende regen velden vol bloemen. In de vroegte zien we soms reeën en vosjes en we plukken bramen, verzamelen blauwe pruimen en vijgen, waar we taarten van bakken. Soms zijn er klassieke concerten in kleine mooie kerken. GENIETEN DUS!,
De oude muren van het huis zinderen s. avonds na van de warme zon en wie kan er zeggen een douche te hebben genomen bij het zwembad temidden van rondvliegende vlinders en en naast een haag van Passiebloemen?
De boodschappen doen we in Gourdon, een middeleeuwse stad op 15 minuten rijden met een Lidl, Carrefour en Intermarche, altijd een feestje...
Het is kortom goed toeven hier in Les Fourcaries tussen de Dordogne en de Lot en we hopen er nog jaren terug te komen.

9
Visited in August 2019

Wat een geweldig huis! Het is zeer ruim en van alle gemakken voorzien. Er is een hele mooie natuurlijke zwemvijver.
Rond het huis zijn er verschillende plekken waar je kan zitten. Er is voldoende privacy. We hebben genoten van de omgeving. Rocamadour is een leuke plaats met veel winkeltjes. Verder is een aanrader Kalapca loisirs. Je kan hier kanoën, klimmen, tokkelen etc. Is wel iets meer dan een uur rijden maar onze tiener meiden vonden het erg leuk.

10

Visited this Gite? Please give your opinion