Go to the contentGo to the booking formGo to the footer
This ad was automatically translated by DeepL.com. The source language was Dutch.
Nelleke Fruijtier

You are staying with

Usually responds within 9 hours.

The house

 • Quiet, built-up area with some traffic

The holiday home is a very special chaumière (thatched house) in a beautiful spot on the Atlantic Ocean.
It is sheltered but 5 minutes' walk from the cosy boulevard of Veulettes-sur-Mer and its many restaurants. The sea is visible from the living room and open kitchen. There is a local contact (lives a village away). She speaks French.
There is also an 18-hole golf course about 4 km away .

The house is built against the valley hill. This makes the house accessible via a slight incline, so it is not wheelchair friendly.
The living room has windows all around, a peculiarity for this type of house in this region.
The west side of the living room has French doors opening onto a wooden terrace. This terrace occupies the south and west sides of the house and has wonderful sunbathing opportunities during the day. In the evening as the sun sets, the west side is fascinating for a nice glass of wine, overlooking the setting sun and partly the sea.

The living room contains pleasant furniture and a wood-burning stove.
The open kitchen is fully equipped, including a large cooker with oven and airfryer.
On the same floor there is a small bathroom with sink, shower, bathtub and toilet. Also on this floor is a small bedroom with wardrobe and double bed.
A staircase near the open kitchen leads to the spacious loft. Here, too, there is a wardrobe and a double bed.
1 bedroom has a double bed of 180 by 2 m, this room is on the living floor.
The loft has two 90 x 2 m beds.
All beds have single 140 x 200 cm duvets.

The house is surrounded by a garden - also sloping - with space for 2 cars in the driveway.

Facilities

 • Independent
 • Local contact
 • Dishwasher
 • TV
 • Internet
 • Fireplace
 • Bath

Availability of 'Veulettes'

Surroundings

Click on image to open an interactive map

Reviews

Veulettes has received 2 reviews over the past 4 years with an average of:

7.5 stars
 • 6 stars

  Het is ons ontzettend tegengevallen om verschillende redenen:

  het huis ruikt muf en schimmelig bij binnenkomst.
  het is rommelig wat absoluut niet het gevoel van gastvrijheid geeft: de electrische snoeren hangen en liggen her en der verspreid.
  de houtkachel trekt niet goed, en rook in de woonkamer is onvermijdelijk.
  de sloten werken zeer matig
  de slaapkamer zonder nachtkastje met lamp is geenszins comfortabel
  het internet is onstabiel, waardoor ik een belangrijke zoom meeting met buitenlandse collega's op maandagavond heb moeten missen. Ik heb Catherine drie keer moeten bellen voor zij op zondagmiddag kwam om uit te leggen hoe de sloten enigszins functioneren.

  We hebben onze vakantie na 3 dagen afgebroken. Ook in het gastenboek worden gelijkaardige negatieve beoordelingen genoteerd. De laagste score die we kunnen geven is een 6, maar wat ons betreft komt het niet hoger dan 4. Ik heb geld terug gevraagd

  Comment from Nelleke Fruijtier

  Beste John van Zwieten,

  Ontzettend jammer dat uw verblijf om reden die u benoemt zo tegengevallen is.
  Uiteraard zullen we uw bemerkingen en suggesties ter harte nemen.
  Onderstaand geef ik graag mijn reactie, zodat komende huurders hun eigen oordeel kunnen vormen.

  Muffe lucht is soms bij aanvang van het verblijf........ het huis is regelmatig voor kort of wat langer gesloten bij wisseling van huurders. In mijn ervaring is dat na even luchten weg. Schimmel geur herken ik niet.
  Dat het huis een rommelige indruk maakt geeft zeker geen gastvrij gevoel. Er zal beter op gelet worden voor de komende huurders. De los liggende elektra snoeren zijn voor meer mensen een ergernis waar we helaas niet makkelijk een oplossing voor kunnen vinden. Het blijft een aandachtspunt .
  Een nachtkastje met lampje zou inderdaad fijn zijn, we zullen daar naar kijken, tot nu leek ruimtegebrek dit te blokkeren.
  Dat de houtkachel niet goed trekt is vreemd... misschien is het rookkanaal erg koud geweest, de kachel trekt gewoonlijk goed. Volgens Catherine onze beheerster ter plekke was de klep van het rookkanaal nog dicht en was er teveel hout en brandstof gebruikt. Overigens was zij niet bepaald te spreken over uw manier van communiceren.
  Wat de sloten betreft: mogelijk de franse wijze: deurkruk en sleutel anders dan wij gewend zijn. Catherine heeft ook daarbij geholpen en het gelukkig goed uit kunnen leggen.
  Internet probleem is een uitzondering. Doorgaans werkt dat goed. Er wordt in elk geval ruim betaald voor een goede verbinding.

  Wij vinden het nogmaals oprecht heel jammer dat uw vakantie u niet heeft gebracht waar u op hoopte.
  De verwachting van sommige huurders is soms helaas niet in het verlengde van wat wij bieden.

 • 9 stars

  Heerlijk huis, alles wat je nodig hebt aanwezig. Inderdaad wat vochtig toen we aankwamen maar dat verdween snel. De inrichting is gedateerd maar dat komt de gezelligheid zeker ten goede. Haard maakt het 's avonds knus (werd fris in de avond) en een paar keer heerlijk gegeten van een prachtig fornuis met een top grillplaat. Om het huis tal van plekjes om uit de wind in de zon te zitten en de topper is het balkon op het westen waar we tot negen uur 's avonds in het zonnetje zaten. Iedere dag een andere plaats in de omgeving bezocht en heerlijk gegeten in de talrijke restaurants. We vonden het geweldig.

  Comment from Nelleke Fruijtier

  Fijn om te lezen weer deze reactie!!

 • Gert-Jan en Caroline Schellekens from Oosterhout,

  9 stars

  2e kerstdag, 26 december 2019, aankomst van Gert-Jan, Caroline en Pip (lake-land terriër) in les Veulettes, om 14.58 om precies te zijn. Reis verliep voorspoedig. Geen files en na de splitsing Normandië – Parijs, alleen op de wereld. Minder dan 5 uur over gereden vanuit Oosterhout.

  Het huisje stond al klaar, deur open, verwarming aan.
  Catherine was ons voor geweest. Schattig Hans (Tom?) en (Mar)Grietje huisje met een rieten dak, nodigt uit tot verdere verkenning. De eerste drie dagen hebben wij ons continu verlekkerd aan en verbaasd over steeds weer nieuwe ontdekkingen.
  Het huis staat vol met kneuterige te ontdekken leukigheidjes. Bij elke ontdekking bleven we op die manier kadootjes uitpakken, zo leuk!

  Pluspunten aan het huis? Schitterende ligging, de ruimte, voortreffelijk gasfornuis/oven, complete keukenuitrusting.
  De grote bijl en af en toe de asbak van de haard leegmaken), comfortabel bed, en ludieke omgeving.

  Minpunten? Wij hebben ze niet…..
  Hangt natuurlijk ook van je verwachtingspatroon af. Ik heb zitten bladeren in het gastenboek en bij sommige reacties dacht ik echt: waarom zijn jullie naar Normandië gegaan? Kans op minder weer is altijd aanwezig. En ja, het huisje ligt lager op de heuvel en als het regent wordt het gras nat, en ja, in de zomer heb je s ’middags hier schaduw en aan de overkant zon. Maar zo kan je hier na een warme stranddag lekker afkoelen op een schitterend terras rondom het huis.

  Wij hebben deze winterdagen mazzel gehad. Het was prachtig weer. Geen regen, zelfs dagen met strakblauwe hemel en geen wind. Alle dagen prachtig wandelweer, en daar kwamen wij voor. We hadden regenkleding bij ons, want een buitje houdt ons niet tegen, maar die regenkleding hebben we dus ook niet nodig gehad.

  Kom je na wandeling van 4 uur terug dan steek je het haardvuur aan en geniet de van de
  rust, de sfeer, ga je de verwonderfase weer in en stort je jezelf in een goed glas wijn met
  passend maal. Voor ons genieten. De baguette en croissants halen we s’ochtends bij de
  Tabac aan de boulevard op paar minuten lopen van het huisje. Wel croissant reserveren voor de volgende dag, want anders zijn ze op. Gewoon reserveren onder de naam Rollande (Nederlandse namen zijn voor Fransen nu eenmaal onverteerbaar), dan komt het allemaal goed. De grotere inkopen doen we bij de snoepwinkel van E.Leclerc in St Valery en Caux.
  Wat een geweldige winkel! Verse slager, verse vis, kaas, en geweldige wijnafdeling.
  Wij waren voor de periode met oud en nieuw Nederland uit gevlucht, mede vanwege Pip, onze lake-land-terriër die uiterst gevoelig is voor geluiden. Dus geen vuurwerk. Geen vuurpijl te zien, geen knal te horen, oorverdovende stilte dus, op een vrouwelijke bosuil na, die ons bijna elke avond trakteerde op een liefdesserenade.

  Wij hebben heerlijk gewandeld. Er zijn in de omgeving geweldige wandelroutes uitgezet, in het huisje liggen routekaarten, maar die heb je eigenlijk niet nodig.
  Je loopt of rijdt naar een plaatsje en vindt bij het office-de-tourisme allerlei routeaanduidingen. Verdwalen kan je niet want de zee is en blijft het ijkpunt. Wij hebben prachtige routes gelopen bij Veulettes zelf, Margueritte-sur-Mer, les petites Dalles, etc.

  We zijn op de mooiste dag van onze vakantie, strakblauw, naar Etretat geweest, toeristisch, maar o-zo-prachtig. Wij hebben een route om de golfbaan heen gelopen van ongeveer 12 km. Prachtige vergezichten, ongelofelijke kliffen (knap hoe ze die hebben gebouwd.. ;-)) en als je wat met golf hebt… wat een mooie baan!

  Kortom, wij hebben meer dan een week lang genoten van het huisje, de sfeer, de omgeving,
  de natuur en elkaar. Geweldig en voor herhaling vatbaar. Voor iedereen gelukkig nieuwjaar!

  Gert-Jan, Caroline en Pip

  Veulettes, 4 januari 2020!

  Comment from Nelleke Fruijtier

  Wat een fijn verhaal Gert-Jan en Caroline, het maakt ons blij om te lezen!
  Veel dank voor jullie mooie omschrijving van je ervaringen en hopelijk tot weerziens.
  Nelleke Fruijtier

Restaurants, food & wine

Like everywhere in France, in this region (and on this coast) you will find many excellent restaurants for every budget. Fresh fish is, of course, a year-round staple here!

Activities

The surroundings are hilly and offer views and space through intertwining valleys and along flowing rivers such as the clear Durdent.
The lively fishing and pleasure ports of Fécamp and St. Valery-en-Caux are less than 15 minutes' drive away and the well-known coastal town of Etretat about 30 minutes. The city of Rouen with its many shops and impressive cathedral can be reached within 30-45 minutes.
Lac Cany (Cany Barville) offers many (water) sport possibilities.
It is also possible to fish in the river Durdent or at sea.

Golf can be played in Dieppe and Etretat (18 holes each). Locally, in Veulettes, there are basic household amenities. Large supermarket E. LeClerc at 12 km in Saint Valery en Caux. Wide range of shopping in Cany-Barville (9km). Cany Barville and Saint Valery en Caux have an extensive market twice a week. In Veulettes-sur-Mer there is rental for cat-sailors and windsurfers. There is a casino, there are (several) artificial turf tennis courts and there is a mini-golf course.

 • Bicycle
 • Near hiking trails
 • Fishing

Further remarks

Guarantee of € 250,00 and will be returned without demonstrable damage and settlement of electricity consumption within 2 weeks after the rental period.
Electricity used via meter reading will be deducted from the deposit at cost price.

DOGS: Unfortunately, owners allowed dogs to lie on beds and sofas.
We have therefore had to decide: dogs can only come along after consultation.

In principle, the house is rented on a weekly basis (Saturday-Saturday). However, in some periods it is also possible to rent the house per day (or several days).

Please note: bring bed linen and towels with you; duvets (140x200) and pillows are provided.

Additional price info and offers

* The cleaning costs are € 80,00 payable on the spot to the 'dame de ménage'.
* Electricity consumption is deducted from the deposit on the basis of meter readings afterwards, based on cost price.
* Deposit in the colder pre-autumn and winter months € 300,00 and in the summer months € 250,00
* Dog(s) can possibly come along after telephone consultation. Costs €35,- per dog per week or booking for less than a week
* Water surcharge €19.25 per week or booking for less than a week
* Firewood is optional at € 65,- per half a cubic metre

To bring by the guest

Towels, Bed linen

Price exclusive

 • Safety deposit € 250.00
 • Cleaning fee (compulsory) € 80.00

Do you have questions?

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

How many guests?

Per week starting from

€1,100

Per week starting from

€1,100