Direkt zum Inhalt gehenDirekt zum Buchungsformular gehenDirekt zur Fußzeile gehen
Susanne HOFFMANN

Sie sind zu Gast bei

Antwortet normalerweise innerhalb von 3 Stunden.

Ausstattung

  • Ruhige ländliche Umgebung mit wenig verkehr

Unser Ferienhaus bietet eine Wohnfläche von 120 m² und Übernachtungsmöglichkeiten für maximal 10 Personen.

Das Haus ist mit allem ausgestattet, was Sie für einen angenehmen Aufenthalt brauchen : gratis WLAN, TV und DVD-Player, Geschirrspüler und Waschmaschine, Kühl- und Gefrierschrank, Mikrowelle, Induktionskochfeld, Ofen, Babybett, Spiele, einem umzäunten Garten (Haustiere erlaubt) und einer Scheune zum parken von Zweirädern.

Einrichtungen

  • Freistehend
  • Nicht-Raucher
  • Kontaktperson vor Ort
  • Back to basic
  • Ökologisch
  • Geeignet für große Gruppen
  • Sicher für kleine Kinder
  • Geschirrspüler
  • Waschmaschine
  • Wäschetrockner
  • Bügeleisen
  • Gemüsegarten
  • Eingezaunten Garten
  • Haustiere
  • Kinderbetreuung
  • Kinderbett
  • Hochstuhl
  • Fernseher
  • Internet
  • zum Haus gehören Fahrräder
  • Fön

Verfügbarkeit von 'Au grain de Celles 5p'

Umgebung

Klicken Sie auf die Abbildung, um eine interaktive Landkarte zu öffnen

Zwischen den Städtchen Langres, Bourbonne les Bains und Val de Meuse erstreckt sich das Bassigny mit seiner hügeligen Landschaft und vielen alten Dörfchen, nur 250 km von Saarbrücken und Straßburg entfernt. Celles en Bassigny liegt in der Nähe von Langres, eines der 50 schönsten Städtchen Frankreichs.

In nächster Nähe können Sie frische Eier kaufen. Die Käserei in Andilly (1,5 km) bietet lokale Spezialitäten : fromage de Langres, Emmentaler sowie verschiedene Ziegenkäse. Die mobile Bäckerin kommt mehrmals pro Woche direkt an der Haustür vorbei.

Wenn Sie Naturliebhaber und gerne draußen sind, zum wandern, radfahren, schwimmen, oder sich für Naturfotographie und Artenschutz interessieren, werden Sie bei uns in Celles en Bassigny eine schöne Zeit verleben.

  • Ländlich
  • Hügelig
  • Waldnähe
  • In/bei Dorf

Gästebucheinträge

Au grain de Celles 5p hat in den letzten 4 Jahren 2 Bewertungen erhalten, mit einem Durchschnitt von:

7.5 Sterne
  • 7 Sterne

    Een leuk en prima huis, geschikt voor stellen die een rustig Frans dorpje wil bezoeken en een beetje de omgeving willen intrekken. Fijn en ideaal om te fietsen. Of voor gezinnen met kleine kinderen, die rond om het huisje graag willen kneuteren.
    Eigenaars zijn origineel Duits en spreken goed Engels, maar communiceren in Frans of Duits kan natuurlijk ook. Zeer vriendelijk en graag bereidt een helpende hand uit te steken in de vorm van tips.
    Huis is goed uitgerust en van vele gemakken voorzien. Alles wat beschreven staat is netjes aanwezig. Bedden vonden wij aan de harde kant, maar zijn zachte bedden gewend. De rolluiken zijn een welkome aanvulling in de hete zomer die wij hadden. Neem wel een ventilator mee! De tuin is klein en naar onze mening niet geschikt voor kinderen, in elk geval niet toen wij er waren. Het was al weken droog en zeker deze regio, desondanks was het gras lang en op sommige plekken hard en stokkig waardoor je niet met blote voeten kon lopen. Evenals de buikhoge brandnetels en ander onkruid. We snappen dat met zulke droogte een tuin niet optimaal bij te houden is, maar een beetje onderhouden was leuk geweest. Badkamer en keuken zijn heel netjes en zoals gezegd uitgebreid gesorteerd. Uitleg van alle apparaten is aanwezig. Beneden in de garage is een 2e badkamer welke wij handig konden gebruiken voor het wassen en als toilet, niet gebruikt om te douchen.
    Veel spulletjes voor kinderen om mee te spelen, en wil je meer kan je erom vragen.
    In de omgeving zijn leuke dingen te doen. Langres is de enige leuke stad op korte afstand. Het kanaal heeft een prachtige fietsroute. En diverse meren bieden heerlijke verkoeling en speelplezier.
    We wensen een ieder die gaat boeken, er veel plezier!

  • 8 Sterne

    Een heerlijk huisje in een heerlijke omgeving. Een piepklein en echt Frans dorp met al zijn charme. Opvallend schoon en netjes als je de half ingestorte huizen, waar de takken door het dak groeien en die wij juíst zo chamant vinden, niet als rommelig ervaart.
    Alles is aanwezig (muv een garde en een maatbeker óf we hebben er overheen gekeken). De bedden zijn prima, het sanitair boven is perfect. Hebben zelf voornamelijk gebruik gemaakt van de beneden verdieping. Daar is het sanitair minder afgewerkt maar voor ons was het een prima optie.
    De eigenaresse heeft ons vriendelijk ontvangen en zelfs, samen met haar dochter, geholpen met het uitladen van onze bagage. Ze was (via app) ook steeds bereikbaar bij vragen en gaf zelf leuke tips voor uitjes.
    Zoals we al wisten zaten de supermarkten (en benzinepomp) allemaal ongeveer 20 km verder maar de komst van de bakker elke ochtend (muv maandag) maakte dat ruimschoots goed.
    De (vrijwel) volledig afgezette tuin (en dat ene stukje konden we prima zelf even dichten) maakte dat we ons geen zorgen hoefden te maken over onze honden; die nogal behendig zijn. Een grotere hond kan waarschijnlijk ook niet door het stukje wat nog niet dicht is.
    De tuin beschikt over een overdekt terras, waar je fijn in de schaduw kan zitten, en een flink grasveld waar je ook lekker in de zon kan zitten.
    Van de barbecue hebben wij geen gebruik gemaakt maar de gelegenheid is er.
    De elektrische kachel in de woonkamer werkt prima. In de keuken zit ook een palletkachel welke wij niet gebruikt hebben. Er liggen echter voldoende pallets klaar zodat hij te gebruiken is.
    In de grote schuur kan je fietsen, of in ons geval een rolstoel, kwijt en kan er evt je was drogen. Daarvoor bevindt zich echter ook in de tuin nog een droogmolen. Wasmachine en droger niet gebruikt maar zijn wel aanwezig, evenals bijv een prima oven (met heel veel bakbenodigheden), een magnetron, vaatwasser, waterkoker en koffiezetapparaat (met ouderwetse koffiefilterzakjes en gemalen koffie).
    Heel volledig allemaal.
    Er hangt ook een tv die wij niet meteen aan de gang kregen; hij zal het vast wel doen. Wij hebben tv gekeken op onze laptop. Er is Wifi in huis aanwezig. Deze is niet overal even sterk maar over het algemeen hebben wij hier nauwelijks/geen problemen mee ondervonden.
    Het huisje ligt op een rustige plek in een rustig dorp. Overdag komen er enkele auto's maar vooral tractoren door de straat. Er zitten een aantal veebedrijven (koeien en kippen) in de buurt. Hierdoor zijn er wel wat vliegen maar het hele huis is voorzien van horren waardoor we er geen overlast door hebben ondervonden.
    De kerk staat in de buurt van het huis en slaat elk uur; soms met een heel gebeier erbij. Wij hebben dat als gezellig ervaren; binnen in huis hoor je hem nauwelijks. We hebben dan ook prima kunnen slapen.
    Het water in het huis ruikt (en smaakt waarschijnlijk) naar chloor dus hebben wij ervoor gekozen water uit flessen te gebruiken. Dit adviseert de eigenaar overigens ook in de mail die wij voorafgaand aan de vakantie hebben ontvangen.
    Voor ons een locatie waar we, als het zo mag zijn, heel graag nog eens terug gaan komen. Nu waren we met zijn tweetjes (en twee hondjes) maar ook met een groter gezelschap is dit een prima huisje. Servies, bestek etc is allemaal ruim voorradig. Overigens heeft het huis niet een echte bank; wanneer je de woonkamer als slaapkamer gebruikt (wat prima kan!) heeft u geen bank meer om even lekker op te zitten of tv te kijken.
    Van de stoelen en de bank in de tuin, onder het afdak, hebben wij heel veel gebruik gemaakt en met de dikke kussen die aanwezig waren, zaten we daar heerlijk.
    Uw auto kan u parkeren tegenover het huis. De schuur, die aan het huis vastzit en de doorgang is naar het sanitair beneden, is wellicht niet heel veilig met jonge kinderen. Er staan veel spullen in (gereedschap, fietsen, oude materialen) en de trappen die daar naar twee etages leiden zijn niet kindveilig. Ze hebben daar mi ook niets te zoeken.
    In de schuur kunt u afval gescheiden wegzetten.
    NB: een dressoirkastje in de woonkamer waarop je, in voorkomende gevallen, je koffer zou kunnen zetten zou nog een fijne aanvulling kunnen zijn,
    Wij waren, naar ik begreep, de eerste gasten die via Gites gekomen zijn en dus hebben we de eer de eerste recensies te schrijven; wat ons betreft, als u houdt van rust en ruimte en het geen probleem vindt voor de dichtstbijzijnde winkels een kilometer of 20 te rijden, dan zit u helemaal prima! De foto's die u op de site ziet, kloppen met de realiteit.

Kulinarisch

lokale Käsespezialitäten : Langres, Époisses, Ziegenkäse und Saulxures
Wein aus Coiffy und Montsaugeon
lokale Biere
Trüffel
die Weine und Champagner des Umlandes

Aktivitäten

Vor Ort : Wanderwege, Radfahren (gratis Verleih), gallo-römische Villa in Andilly (2 km), gärtnern und werkeln, gemeinsam mit uns

Im Umland : Angeln in Varennes sur Amance, Kanu fahren, Schwimmen im See, Hallenbad in Langres, Kletterpark „Accrobranche“ bei Langres, Kinderspielparadies „Djude parc“ in Langres, Lasergame, Bowling und Kinderspielparadies Kidoo Park in Chaumont, Kart-fahren und Paintball Karting in Foulain

Zentrum für tibetanischen Buddhismus „Paramita (Petit Nalanda)“ in Varennes sur Amance für retreats und Meditation

Lac de la Liez: 16 km
Schwimmen, Wassersport, Angeln, Restaurants

Lac de Charmes: 13 km
Angeln, Schwimmen und kleines Café mit Bootsverleih im Sommer

Lac de la Mouche et Lac de Villegusien : 25 km
Schwimmbad Aqualangres in Langres : 20 km
Langres : 18 km
Chaumont : 45 km
Dijon: 80 km

Workshops
Wir bieten Ihnen individuell mit Ihnen abgestimmte Einzel- oder Gruppenangebote in den Bereichen : Selbsterfahrung und -entwicklung : Coaching in der Natur, Hypnose, NLP, EFT, Naturfotographie, Natur- und Artenschutz

Preise und Inhalte können individuell angepasst werden, vom Schnupperangebot (1,5 h), über einen Vor-/Nachmittag bis hin zu einem täglichen Angebot für die Dauer Ihres gesamten Aufenthaltes.

  • Fahrräder
  • Aktivitätenprogramm
  • Wandergebiet
  • Mountainbike-Routen
  • Angeln
  • Wassersport
  • Weitere Kurse

Sonstiges

Wir freuen uns auf Ihre Nachricht (wir sind Deutsche).

Video

Preise und Saisonzeiten

jede zusätzliche Person : + 10 Euro/Übernachtung
Strom : Abrechnung nach Verbrauch (0,20 Euro/kWh)
Kurtaxe : 0.90 Euro/Tag/Erwachsener

Optionen :
Haustier : 5 € pro Tag oder 20 € pro Woche
Endreinigung : 60 € (falls Sie dies nicht selbst übernehmen möchten)

Verleih von Bettwäsche : 8 € pro Person
oder gemachte Betten bei Ankunft : 12 € pro Person

Handtücher : 5 € par personne

Eventuelle Servicedienstleistungen, Mehrstromverbrauch, Verleihgebühren und die Kurtaxe werden am Ende Ihres Aufenthaltes abgerechnet.

Für Frühstück und Mahlzeiten kontaktieren Sie uns bitte im Vorfeld.

Wenn Sie den Leihservice nicht buchen möchten, vergessen Sie bitte nicht Ihre eigene Bettwäsche und Handtücher !
(pro Person : Leintuch 90×200, 1 Kopfkissenbezug und Bezug für Steppbett 140 x 200)

Preis ohne

  • Kaution 200,00 €
  • Reinigungskosten (optional) 60,00 €
  • Preis Bettwäsche pro Person (optional) 7,00 €
  • Preis Handtücher pro Person (optional) 5,00 €

Haben Sie Fragen?

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Mit wie vielen Personen?

Pro Woche

560 €

Pro Woche

560 €

  • Sie werden noch nicht belastet.
  • Antwort des Vermieters innerhalb von 48 Stunden.
  • Nach der Genehmigung können Sie Ihre Buchung bestätigen oder kostenlos stornieren.
  • Der Vermieter nimmt an der Umbuchungsgarantie teil